Strony: [1]   Do dołu
  Drukuj  
Autor:
wisla

Luty 19, 2010, 15:26:10

Ciekawe czy ktoś zastanawiał się nad wykorzystaniem stadionu w czasie mistrzostw. Może władze  jeśli nie Wisły to miasta przemyślą temat. A mianowicie organizacji czegoś w rodzaju "strefy kibica" na stadionie w czasie meczu Polaków. Trzeba tylko zorganizować duży telebim, na którym z trybun da się oglądnąć mecz, dobrego wodzireja z "jajami" np K. Skiba oraz całą otoczkę czyli np konkursy, mecz niekoniecznie Oldboyów, spotkanie z piłkarzami. Trzebaby jeszcze tylko dostać zgodę na sprzedaż piwa. Kibice mogliby siedzieć na trybunie/trybunach a także przy stoliczkach na płycie boiska (oczywiście nie w czasie meczu Oldboyów:-)). Byłoby kameralnie. Ja na coś takiego bym się przeszedł zamiast gnieść się po lokalach w centrum...
« Ostatnia zmiana: Luty 19, 2010, 16:08:05 wysłane przez wisla »
wisla

#1 Luty 19, 2010, 15:35:30

Możnaby też przy okazji zorganizować dzień otwarty stadionu tak jak się to robi w muzeach i kościołach, czyli możliwość oglądania wszystkich zakamarków stadionu (szatnie, loże VIP, centrum telewizyjne , pawilon multimedialny a może nawet wyjście na galeryjki na dachu. Z resztą o takim dniu otwartym mogliby pomyśleć już podczas otwarcia stadionu.
   Inną sprawą jest to że takie atrakcje możnaby organizować w ramach wycieczek po stadionie np w weekendy i byłoby to szansą na zarobek dla klubu
Duds11

#2 Luty 22, 2010, 09:49:17

Z tego co mi wiadomo dzień otwarty stadionu Majchrowski miał zarządzić jeszcze teraz gdzieś w marcu
Bronowianin

#3 Luty 22, 2010, 19:20:29

Ciekawe czy ktoś zastanawiał się nad wykorzystaniem stadionu w czasie mistrzostw. Może władze  jeśli nie Wisły to miasta przemyślą temat. A mianowicie organizacji czegoś w rodzaju "strefy kibica" na stadionie w czasie meczu Polaków. Trzeba tylko zorganizować duży telebim, na którym z trybun da się oglądnąć mecz, dobrego wodzireja z "jajami" np K. Skiba
Nie wiem czy napisałeś to na poważnie, ale mam nadzieję że żartowałeś... Co Ty chcesz gościu robić jakiś jarmark z tego stadionu? Telebim, wodzirej, może jeszcze Shazza przyjedzie i Kwaśniewski będzie w rytmach disco-polo tańczył na scenie!? Dla nas EURO 2012 to sprawa ostatecznie zamknięta już od dłuższego czasu i Kraków nie powinien nawet palcem drgnąć w kwestii tej komercyjnej imprezy. Ja mam osobiście te mistrzostwa w dupie i skoro nie ma ich w Krakowie to są mi całkowicie obojętne, a nawet wolałbym żeby Polska ich w ogóle nie organizowała... Jak 'byś się przeszedł na takie coś' to idź na jakiś festyn, na skoki na Małysza, siatkówkę, juwenalia czy inne pierdoły.

A co do dnia otwartego na stadionie to oczywiście że taka impreza powinna być. Przede wszystkim dzień otwarty powinien być wzorem np. Poznania organizowany na budowie stadionu. Obiekt budowany jest za nasze pieniądze i dla nas, mieszkańców Krakowa i kibiców Wisły i wobec tego naturalne jest to, że powinniśmy mieć okazję 'wizytacji' budowy. Ale u nas czegoś takiego nie ma bo miasto olewa tą inwestycję w sposób karygodny. Poza tym jak stadion będzie już gotowy to powinny być w określone dni tygodnia organizowane wycieczki po nim dla grup zorganizowanych, czy też po prostu dla pojedynczych osób (mógłby to być element zwiedzania klubowego muzeum).
wisla

#4 Luty 22, 2010, 23:38:31

Ja mam osobiście te mistrzostwa w dupie i skoro nie ma ich w Krakowie to są mi całkowicie obojętne, a nawet wolałbym żeby Polska ich w ogóle nie organizowała...

Patriota...

« Ostatnia zmiana: Luty 22, 2010, 23:45:51 wysłane przez wisla »
Bronowianin

#5 Luty 23, 2010, 14:49:52

Według Ciebie Kraków ma się angażować w promowanie imprezy którą mu odebrano i bez wazeliny nas z niej 'wykolegowano'? Komuś było 'nie po drodze' żeby nasze miasto współorganizowało mistrzostwa, oprócz tego wyraźnie się nas w kraju dyskryminuje (chociażby sprawa biura UE które jak ostatnio postanowiono znajdzie się we Wrocławiu). W czasie kiedy w Polsce i na Ukrainie będzie się odbywać EURO 2012 na krakowskich ulicach nie powinno być śladu że taka impreza ma miejsce. Powinno się wówczas pod Wawelem zorganizować jakiś głośny 'event', odpowiednio dobry aby był głośny na całą Europę, który stanowiłby konkurencję dla piłkarskich mistrzostw i choć trochę przytłumił rozgłos jaki pojawi się za sprawą EURO 2012. Kraków powinien wręcz z premedytacją szkodzić całym mistrzostwom, a nie robić jakieś wiejskie festyny które promowałyby w naszym mieście komercyjną imprezkę Gdańska-Tuskolandii, Pyrlandii, Breslau'a Schetyny i Warszawki...
wisla

#6 Luty 23, 2010, 23:11:48

No niestety nas wyrolowali. I to nie za sprawą spóźnionych wniosków, braku hoteli czy doświadczenia w organizacji imprez jak to mówią ci "znawcy" co podejmowali decyzję o miastach gospodarzach ale za sprawą polityki.I rzeczywiście Kraków jest traktowany jak niepożąany gość a nie drugie co do wielkości miasto w Polsce. O  tym wszystkim możnaby zresztą pracę magisterską napisać. Ale wracając do tematu w tym dziale twórca strony oczekuje na pomysły dotyczące przyszłego wykorzystania stadionu  i informacji jak byśmy chcieli spędzać czas na naszym stadionie gdy nie będzie meczu. Zakładam  że firma która zostanie wybrana operatorem stadionu będzie równie miernie zainteresowana dobrem stadionu i klubu tak jak miasto i niektorzy działacze Wisły. Wolę więc poddać pomysły piłkarskiego wykorzystania stadionu zanim jakiś operator  z braku pomysłów na zarobek zrobi pod trybunami plac targowy. Jeśli nie znajdzie się chętny operator miasto   zapewne poszerzy kryteria działalności jaką można prowadzić w obrębie stadionu żeby tylko wybrać  operatora od którego można mieć pieniądze i ukończyć stadion przed wyborami. A czekanie na ostatnią chwilę z wyborem operatora sprzyja późniejszym niekorzystnym ustępstwom pod wpływem presji.  Jak widać we Wrocławiu się myśli i  przy stadionie w odrębnym budynku wybudowane zostanie centrum handlowe które utrzymywać będzie stadion, podobnie będzie w Gdańsku. W Krakowie pozostaje wynajęcie "prywaciarzom" powierzchni pod stadionem bo o ile mi wiadomo oddzielnego budynku handlowego mającego utrzymać stadion nie zaplanowano. Jeśli nie chcemy wpuścić butików na stadion trzeba myśleć o innych zyskownych ale przyjaznych piłce imprezach które mogą odbywać się na stadionie. Nie dajmy przekształcić stadionu w kolejny "Jarmark Europa"...
A jeśli chcemy już się odgryźć to właśnie powinniśmy  wyciągać kibiców nie mających biletów z tak zwanych stref kibica i zaoferować im konkurencyjną, lepiej zorganizowaną strefę w Krakowie. w końcu większość kibiców przejeżdżać będzie A-4 i łatwo ich zatrzymać dobrą reklamą w Krakowie
Duds11

#7 Marzec 12, 2010, 10:30:00

Jakiś czas temu na kilku portalach internetowych można było przczytać że sierpniowy mecz reprezentacji z Włochami odbędzie się na naszym stadionie ale w związku docierającymi ostatnio informacjami o opóźnieniach to chyba mało prawdpodobne, jak myślicie?
wisla

#8 Marzec 12, 2010, 23:41:33

Być może się odbędzie. Wszystko zależy od zakończenia trybuny A-B a raczej od dokonania jej odbioru co na wszystkich budowach trwa niebywale długo. Jeśli jej nie będzie o meczu można zapomnieć. Myślę jednak że Majchrowski dla ratowania czterech liter postara się o przyspieszenie odbiorów. Trybuna C raczej na pewno będzie oddana. Watpię natomiast, żeby kibice zasiedli na sektorze D. Nie zdążą go pewnie wykończyć
Duds11

#9 Marzec 13, 2010, 09:19:09

Bo w sumie do rozgrywania samych meczów wystarczy chyba część sportowa obiektu prawda? weźmy naprzykład tych ścierwojadów z drugiej strony błoń. w tym roku mają wykończyć tylko to co na stadionie i wokół potrzebne jest do organizacji meczy a wnętrze mają bodajże konczyc przez kolejny rok
wisla

#10 Marzec 15, 2010, 10:30:07

Pewnie na siłę by się dało zorganizować mecz. Na różnych rozpadających się pseudostadionach w Polsce już rozgrywano mecze reprezentacji i jakoś to było... Stadion nie musi być wykończony ale musi spełniać pewne wymogi PZPN co do organizacji tego typu spotkań
Duds11

#11 Wrzesień 01, 2010, 20:27:19

No i wreszcie doczekaliśmy sie meczu reprezentacji szkoda tylko ze przy dwoch trybunach... oczywiscie wiadome bylo ze opoznienia beda i dalej niestety niewiadomo ile beda siegac..no ale cieszmy sie tym co mamy ja juz bilecik mam i mam nadzieje ze przyjemnie sie bedzie ogladalo meczyk:)
Strony: [1]   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: